✍️Muzeul școlar și excursiile- o modalitate de a fortifica cunoștințele istorice și naționale.⏳

  👩‍👩‍👧‍👦În data de 26 ianuarie Gimnaziul ”V.Alecsandri” din or.Mărculești a găzduit elevi și cadre didactice din Ghindești, Coșernița, Ștefănești, Hârtop. Împreună au participat la o excursie în Muzeul Școlar, cimitirul evreiesc, Memorialul Holocaustului și teritoriul fostului lagăr de concentrare din Mărculești.  Funcția de ghid a exercitat-o D.Nagrineac Svetlana, prof. de istorie,  împreună cu elevii din Cercul ”Holocaust: cercetare istorică locală”.  Muzeul școlii este format din două spații: Casa Mare  și Istoria locală. Cei prezenți au avut parte de a viziona un șir de vestigii ale neamului nostru, cât și mărturii documentare, foto despre Holocaustul din Mărculești. 
  ☮️  Împreună au comemorat victimele Holocaustului la Memorial, prin depunere de flori și un minut de reculegere, care a adus o liniște reflexivă pentru fiecare.
     Administrația gimnaziului aduce sincere mulțumiri organizatorilor, elevilor și profesorilor prezenți la excursie.  Suntem deschiși de a primi și alți oaspeți, dornici de a afla mai multe din istoria evreilor și a vizita un fost lagăr de concentrare; un cimitir evreiesc cu epitafe enigmatice, etc. 
     🕎✡️ Totodată, astăzi, în data de 27 ianuarie ne amintim cu o durere adâncă despre cei 6 000 000 de evrei exterminați în anii Celui De Al Doilea Război Mondial; despre cei 16 mii de evrei încarcerați în lagărul de concentrare/tranziție de la Mărculești. 
   📌Holocaustul   a rămas o lacrimă vie , care răscolește  sufletul   omenirii  și în zilele  noastre .
A fost  o teroare , o grozăvie  și  durere    imensă pentru  cei care l-au cunoscut   și pentru cei care și-au pierdut familiile.

Scrie un comentariu

Aceasta va ajuta la dezvoltarea blogului, aprecierea autorului și la analiza părerilor!

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Comentarii: 0