În ziua de astăzi în Gimnaziu Vasile Alecsandri, un grup de elevi din clasa a VII-a, ghidați de prof. de istorie Svetlana Nagrineac, au desfășurat o mică campanie de informare despre Marea Unire din a.1918 și Basarabia. Ei au amenajat în holul școlii un panou informativ cu fotografii din viața or.Mărculești în anii 1918-1940.
În cadrul informării elevii au amintit despre membrii Sfatului Țării, care sunt originari din părțile noastre: 
 Anton Caraiman- s.Izvoare;
Dimitrie Cărăuș- s.Sevirova;
Pantelimon Halippa- s.Cubolta, Sângerei;
Constantin Stere- s.Ciripcău.
În cadrul campaniei au ajuns și la Primăria din s.Lunga și Școala Primară Lunga, unde au fost întâmpinați cu mare entuziasm.
Aducem mulțumiri elevilor și profesoarei-organizator pentru promovarea istoriei neamului și a localității în care locuim.
Anual, la ziua de 1 decembrie – în lume, conform calendarului aprobat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se marchează –Ziua Internaţională de Combatere a HIV/SIDA ce oferă oportunitatea pentru prevenirea infecţiei cu HIV, dezvoltarea atitudinii tolerante şi non-discriminatorii către persoanele cu HIV şi asigurarea lor cu tratament, îngrijiri și suport social.În gimnaziul nostru elevii clasei a IX-a au asistat la trainingul realizat de doamna Olga Pădureț „Este important pentru toți. Fiecare este important!”.  Au fost  promovate și difuzate materiale informative,elevii în semn de solidaritate față de persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA și-au pus   funda roșie  care este simbolul global al solidarității cu persoanele HIV-pozitive și cu cei care trăiesc cu SIDA.

***Siguranța on-line prin  Media Quiz – joc de dezvoltare a gândirii critice.***
În data de 30 noiembrie, a.c, elevii Gimnaziu Vasile Alecsandri au fost implicați în jocul Media Quiz, ghidați de către mentorii de la Centrul Media pentru Tineri, or.Chișinău.
Acest joc este despre Educația Media și testează cât de bine tinerii cunosc telefonul mobil și rețelele de socializare. Din primele etape ale jocului, tinerii au înțeles că trebuie să fie atenți când utilizează rețelele sociale. Adolescenții  au exersat modalități despre siguranța online și dezvoltarea gândirii critice.
 Aducem mulțumiri Centrului Media pentru Tineret, or.Chișinău pentru oportunitatea de a abilita elevii în domeniul siguranței online prin metode non-formale. 
A fost interesant pentru elevi și ... până la urmă au găsit milionul!Recent, la final de noiembrie, echipa de fete, din Gimnaziu Vasile Alecsandri, alături de Dna Curoșu Valentina, coordonatoarea cercului ,,Design vestimentar”, au participat cu o colecție de haine în cadrul defileului de modă, desfășurat în incinta CCCFlorești. 
Evenimentul a fost parte a sărbătorii Ziua Recunoștinței, organizată de către directoarea Dna Ala Stircu. Aducem mulțumiri organizatorilor și participanților!!! O experiență utilă pentru tinerele modeliere și designeri!
** Fortificăm toleranța prin complemente reciproce** La finalul săptămânii fiecare clasă din Gimnaziu Vasile Alecsandri a afișat produsul realizat în comun: ,,Complemente primite de la colegi”. Scopul activității a fost: Fortificarea toleranței între elevi prin folosirea complementelor și comportamentului responsabil. Ce înseamnă a fi tolerant ?A fi tolerant înseamnă fi îngăduitor, indulgent, iertător. Este unul dintre elementele divine ce conduce la liniște, pace, respect, aspecte urmarite și în învățăturile biblice. Unii dintre semenii nostri sunt hărăziti cu această trăsătură, alții o dobândesc printr-o bună educație, iar alții, din diverse motive, se încăpățânează să îmbrace această minunată trăsătură, pricinuind tot felul de neliniști pe Pământ. Elevii gimnaziului nostru au venit cu diverse complimente, care joacă un rol foarte important în relațiile de prietenie, sperând să facă lumea mai tolerantă.
.
O lecție despre împărați și cetăți, prietenie și înțelepciune, fraze și propoziții, citirea și analiza textului nou, și, neapărat, pauza ritmică, fortificatoare.
Aceasta este descrierea succintă a lecției asistate.
În plan metodologic, s-au folosit o diversitate de strategii, îmbinate perfect cu fazele lecției și colectivul clasei de elevi.
Mulțumiri enorme D.Balan Aurica și elevilor clasi a IV pentru o lecție  incitantă, energică, cognitivă, bazată pe dezvoltarea competențelor, fiind folosite criteriile de succes.
 Realizări în creștere și o cale ușoară/interesantă prin Țara Cunoștințelor!
O nouă disciplină opțională în derulare în Gimnaziu Vasile Alecsandri, sub patronajul Centrului International LA STRADA, prin acord de parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
Recent, elevii clasei a IX-a, alături de Dna Olga Paduret au discutat o temă interesantă pentru adolescenți despre relațiile amicale, responsabilitate, prietenie, dragoste, etc.
În data de 19 noiembrie, a.c, D.Havrun Elena, împreună cu elevii clase a 5 și a 9 au participat la  plantarea puieților în grădina Gimnaziu Vasile Alecsandri ! Împreună cu elevii din clasa a 5-a, câștigătorii concursului Arta Pământului organizată de Hai Moldova și Milion Trees Moldova, sub îndrumarea elevilor din clasa a IX-a membri ai clubului ecologiștilor din gimnaziu s-au unit, au pus mâna cu mâna și au plantat cei 30 de copaci (15 tei și 15 arțari) oferiți ca premiu, pentru bunăstarea naturii și ca elevii să aibă parte de umbră pe timpul călduros! Atmosfera a fost extrem de prietenoasă și cooperativa! Mulțumim mult Elevilor ce s-au implicat, Hai Moldova și Milion Trees Moldova  pentru puieți! #HaiMoldova #MillionTreesMoldova


Pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului pe 20 noiembrie,în data de 19 noiembrie 2021, în gimnaziul nostru s-a  celebrat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului . Copiii din gimnaziu au „preluat puterea” și au colorat lumea în albastru în semn de susținere a drepturilor copilului,au venit îmbrăcați în albastru pentru a atrage atenția asupra importanței drepturilor copilului. Au  discutat despre drepturile copilului și și-au  exprimat opiniile. De asemenea, s-au realizat ore de management școlar. A urmat o activitate creativă, unde copiii au ilustrat pe o pânză drepturile pe care le au. Articolul 12 al Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului prevede dreptul copiilor de a fi ascultați și de a le fi luate în considerare opiniile, contribuind astfel, la îmbunătățirea comunității. Activitățile oferă elevilor ocazia de a contribui la schimbări pozitive în școală, comunitate prin participare și implicare. Totodată, continuăm să tragem semne de alarmă asupra aplicării oricărei forme de abuz asupra copiilor.În această zi cu o semnificație deosebită, ne-am adresat copiilor să remarce care le sunt drepturile, să militeze pentru respectarea lor, iar în cazul în care aceste drepturi le sunt încălcate să capete curaj și să sesizeze organele abilitate, care vor interveni în dependență de necesitate.

Interviu

Apreciază noul web-site

Alte interviuri...