Recent, la final de noiembrie, echipa de fete, din Gimnaziu Vasile Alecsandri, alături de Dna Curoșu Valentina, coordonatoarea cercului ,,Design vestimentar”, au participat cu o colecție de haine în cadrul defileului de modă, desfășurat în incinta CCCFlorești. 
Evenimentul a fost parte a sărbătorii Ziua Recunoștinței, organizată de către directoarea Dna Ala Stircu. Aducem mulțumiri organizatorilor și participanților!!! O experiență utilă pentru tinerele modeliere și designeri!
** Fortificăm toleranța prin complemente reciproce** La finalul săptămânii fiecare clasă din Gimnaziu Vasile Alecsandri a afișat produsul realizat în comun: ,,Complemente primite de la colegi”. Scopul activității a fost: Fortificarea toleranței între elevi prin folosirea complementelor și comportamentului responsabil. Ce înseamnă a fi tolerant ?A fi tolerant înseamnă fi îngăduitor, indulgent, iertător. Este unul dintre elementele divine ce conduce la liniște, pace, respect, aspecte urmarite și în învățăturile biblice. Unii dintre semenii nostri sunt hărăziti cu această trăsătură, alții o dobândesc printr-o bună educație, iar alții, din diverse motive, se încăpățânează să îmbrace această minunată trăsătură, pricinuind tot felul de neliniști pe Pământ. Elevii gimnaziului nostru au venit cu diverse complimente, care joacă un rol foarte important în relațiile de prietenie, sperând să facă lumea mai tolerantă.
.
O lecție despre împărați și cetăți, prietenie și înțelepciune, fraze și propoziții, citirea și analiza textului nou, și, neapărat, pauza ritmică, fortificatoare.
Aceasta este descrierea succintă a lecției asistate.
În plan metodologic, s-au folosit o diversitate de strategii, îmbinate perfect cu fazele lecției și colectivul clasei de elevi.
Mulțumiri enorme D.Balan Aurica și elevilor clasi a IV pentru o lecție  incitantă, energică, cognitivă, bazată pe dezvoltarea competențelor, fiind folosite criteriile de succes.
 Realizări în creștere și o cale ușoară/interesantă prin Țara Cunoștințelor!
O nouă disciplină opțională în derulare în Gimnaziu Vasile Alecsandri, sub patronajul Centrului International LA STRADA, prin acord de parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.
Recent, elevii clasei a IX-a, alături de Dna Olga Paduret au discutat o temă interesantă pentru adolescenți despre relațiile amicale, responsabilitate, prietenie, dragoste, etc.
În data de 19 noiembrie, a.c, D.Havrun Elena, împreună cu elevii clase a 5 și a 9 au participat la  plantarea puieților în grădina Gimnaziu Vasile Alecsandri ! Împreună cu elevii din clasa a 5-a, câștigătorii concursului Arta Pământului organizată de Hai Moldova și Milion Trees Moldova, sub îndrumarea elevilor din clasa a IX-a membri ai clubului ecologiștilor din gimnaziu s-au unit, au pus mâna cu mâna și au plantat cei 30 de copaci (15 tei și 15 arțari) oferiți ca premiu, pentru bunăstarea naturii și ca elevii să aibă parte de umbră pe timpul călduros! Atmosfera a fost extrem de prietenoasă și cooperativa! Mulțumim mult Elevilor ce s-au implicat, Hai Moldova și Milion Trees Moldova  pentru puieți! #HaiMoldova #MillionTreesMoldova


Pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului pe 20 noiembrie,în data de 19 noiembrie 2021, în gimnaziul nostru s-a  celebrat Ziua Internațională a Drepturilor Copilului . Copiii din gimnaziu au „preluat puterea” și au colorat lumea în albastru în semn de susținere a drepturilor copilului,au venit îmbrăcați în albastru pentru a atrage atenția asupra importanței drepturilor copilului. Au  discutat despre drepturile copilului și și-au  exprimat opiniile. De asemenea, s-au realizat ore de management școlar. A urmat o activitate creativă, unde copiii au ilustrat pe o pânză drepturile pe care le au. Articolul 12 al Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului prevede dreptul copiilor de a fi ascultați și de a le fi luate în considerare opiniile, contribuind astfel, la îmbunătățirea comunității. Activitățile oferă elevilor ocazia de a contribui la schimbări pozitive în școală, comunitate prin participare și implicare. Totodată, continuăm să tragem semne de alarmă asupra aplicării oricărei forme de abuz asupra copiilor.În această zi cu o semnificație deosebită, ne-am adresat copiilor să remarce care le sunt drepturile, să militeze pentru respectarea lor, iar în cazul în care aceste drepturi le sunt încălcate să capete curaj și să sesizeze organele abilitate, care vor interveni în dependență de necesitate.

În săptamâna a III-a din noiembrie a.c, în Gimnaziu Vasile Alecsandri s-au desfășurat activități cu tematica TOLERANȚEI, pentru a informa și abilita elevii să fie mai buni, înțelegători, empatici cu colegii și oamenii din jur.
,,Ce este toleranta? Este consecinta umanității. Cu toții suntem caracterizați de slabiciuni și erori; să ne iertăm reciproc pentru acest lucru - aceasta este cea dintâi lege a naturii."
Voltaire
**Lecție publică la Educația muzicală desfășurată în regim offline și online**
În data de 12 noiembrie a.c, în Gimnaziul ,,V.Alecsandri”, or.Mărculești s-a desfășurat cu brio ora publică la Educația muzicală. Alături  de elevii clasei a 3, la lecție au participat reprezentanții DGE Florești, profesori și părinți, aflându-se în fața ecranelor și vizionând activitatea elevilor.
Responsabilitatea unui profesor de educație muzicală de a călăuzi un copil in lumea fascinantă a muzicii este asemănătoare cu munca unui sculptor care modelează cu sârguință, atenție si răbdare o lucrare menită să încânte publicul. În cadrul lecțiilor de educație muzicală profesoara urmărește să atingă scopul principal al lecțiilor de educație muzicală, formarea culturii muzicale a elevilor ca parte componentă a culturii spirituale. În cadrul orei publice, cu subiectul ,,Timbrul muzical" s-a realizat subiectul propus, prin intermediul Poveștii Simfonice ,, Petrică și lupul", Serghei Prokofiev, prin audiție, interpretare, creație și reflecție.
Aducem sincere mulțumiri Dnei Suhari Carolina pentru entuziasmul,  competența, dăruirea de sine pe făgașul educației!  Îi urăm succes în cadrul concursului ,,Pedagogul Anului, ediția 2022”!!!https://youtu.be/3YZz45UqTlw
https://youtu.be/0WYQXrR_0Yg
https://youtu.be/wdSgccFAgsQ
În prag de vacanța de toamnă, Consiliul Elevilor din instituție, au organizat concursul tematic ,,Halloween, ediția 2021”.
În decurs de 5 zile, clasele participante au amenajat sălile de clasă în stilul sărbătorii; au pregătit un discurs argumentativ al decorului folosit; s-au costumat. 
Rezultatele activităților sunt:
S-au decernat 75 diplome pentru cea mai spectaculoasă costumație de Halloween;
Pentru amenajare clasă, discurs și argumentare:
Locul I   -  clasele 6 și a 3;
Locul II-  clasele 5 și a 8;
Locul III - clasele 9 și a 7.
Toți elevii claselor implicate au primit daruri dulci: mere, bomboane, donate din partea 
AO a Părinților în Sprijinul Învățământului.
Administrația Gimnaziului ,,V.Alecsandri”, aduce sincere mulțumiri tuturor celor implicați: profesori, părinți, bunei, elevi, AOPSÎ, în buna organizare și derulare a sărbătorii-concurs.

Interviu

Apreciază noul web-site

Alte interviuri...