🧠Training”Metode de a face față stresului zilnic”🤔

Locația întâlnirii a fost sala de resurse din Gimnaziul ”V.Alecsandri” din or.Mărculești. Psihologa Dna Pădureț Olga folosind diverse tehnici, precum jocul (ludoterapia), discuții, confesiunea, etc, pentru a exemplifica modul de comportament și gândire în situații stresante și nonstresante.
  Dna Pădureț a menționat: ”Pentru a face faţă stresului este nevoie să urmezi treptat pași de reabilitate. Asigură-te că ai un regim alimentar sănătos. Dezvoltând un stil de viaţă, ce are la bază o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii regulate, organismul tău funcţionează la un nivel optim. Aceasta este cea mai bună defensivă împotriva stresului. Indiferent că situaţiile sunt percepute ca fiind bune sau rele, corpul tău reacţionează. Cu cât sunt mai frecvente şi mai mari schimbările, cu atât mai greu îi vine organismului să menţină echilibru. Schimbarea lumii este un lucru imposibil. Singurul lucru, care-ţi stă în putere, constă în schimbarea modului în care percepi şi reacţionezi. Eşti complet responsabil pentru maniera, în care te manifeşti faţă de lumea din jur. Identifică şi apoi schimbă modul în care percepi factorii stresori. 
Învaţă să spui “nu”. 
Încearcă să ai în jurul tău oameni optimişti.
Râzi! În situaţii dificile este mai bine să faci haz de necaz. 
Acordă o mare atenţie odihnei: culcă-te mai devreme şi dacă îţi permite orarul, dormi la prânz.”
    La activitate au participat femei care activează în domeniul învățământului, sănătății, poliției, etc.
    „Acest proiect a fost finanțat prin Programul de Granturi al Coaliției Naționale „Viața fără Violență”, cu sprijinul financiar al Fundației OAK prin intermediul Fundației ARC.”

Scrie un comentariu

Aceasta va ajuta la dezvoltarea blogului, aprecierea autorului și la analiza părerilor!

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Comentarii: 0