🎯Atenție! Plumbul vă poate afecta sănătatea!

Plumbul este toxic, se acumulează în organism și afectează practic toate sistemele de organe, inclusiv sistemul nervos central, creierul, sistemul reproductiv, rinichii, cardiovascular, sistemul circulator și sistemul imunitar.
Plumbul este deosebit de periculos pentru creierul în dezvoltare al copiilor și poate duce la retard mental, care se manifestă prin deteriorarea cognitivului, dislexie, tulburări de atenție și comportament antisocial.  
În  perioada de 01-04 noiembrie 2022, Consiliul Elevilor împreună cu profesoara de chimie, sora medicală din IP Gimnaziul,,Vasile Alecsandri”, or.Mărculești, au desfăşurat activități  de informare  și  sensibilizare  cu  genericul ,, Spuneti NU intoxicatiilor cu plumb!" . Elevii au participat la  concursul de desene cu genericul Spuneti NU intoxicatiilor cu plumb! în scopul  prevenirii  cazurilor de intoxicatii cu plumb. La aceste ore de informare au participat si elevii clasei a IX-a care au mers prin fiecare  clasă vorbind despre acest subiect şi contribuind la punerea în aplicare a acțiunilor de combatere a efectelor plumbului asupra sănătății umane, în special asupra sănătății copiilor.Scrie un comentariu

Aceasta va ajuta la dezvoltarea blogului, aprecierea autorului și la analiza părerilor!

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

Comentarii: 0